Stopp i avloppet

Stopp i avloppet är aldrig kul.
Men du kan vara lugn, vi har lösningen på problemet.
Så enkelt fixar du stopp i avloppet

Stopp i avloppet kan vara en riktig mardröm. Särskilt om du inte vet hur du ska lösa problemet, men det finns några enkla knep att ta till för att fixa stoppet i avloppet.

Stopp i toan

 1. Om inte toalettskålen är fylld med vatten kan du ta en stor hink med vatten och kraftfullt hälla vattnet (gärna från ca 1 meters höjd) i skålen för att på så sätt skapa ett tryck som löser stoppet.
  Sikta mot toalettens krök. Upprepa metoden några gånger tills stoppet släpper.
 2. Se till att du har en vaskrensare hemma (funkar med toaborsten).
  Tryck fast vaskrensaren i kröken.
  Spola och tryck vaskrensaren kraftigt upp och ner mot kröken några gånger tills stoppet släpper
 3. Funkar ingen av de här metoderna kan du köpa ett rensband som finns på de flesta byggvarubutiker.
  För ner rensbandet i avloppet, tryck ner den tills det tar stopp. För bandet kraftigt fram och tillbaka tills stoppet lättar. Var försiktig, rensband i metall kan skada porslinet.

Stopp i vasken

 1. Ibland kan det vara så enkelt som att hälla lite diskmedel i avloppet, låta det verka, och spola med hett vatten eller koka upp vatten i en kastrull. Funkar inte det kan du ta till något av dessa knep.
 2. Med bakpulver och vinäger – blanda 3 matskedar bakpulver med 1 dl vitvinsvinäger och häll i avloppet låt verka några minuter. Koka vatten och häll i avloppet – nu ska proppen vara löst.
 3. Blanda bikarbonat och en tesked salt i en kopp. Häll blandningen i vasken och tillsätt 1 dl ättika. Det kommer att börja bubbla och fräsa av den kemiska reaktionen, det är inte farligt men akta ansiktet och använda gärna handskar. Låt verka i några minuter och häll sedan kokande vatten rakt ner i vasken. Klart!
 4. Använd en vaskrensare. Fyll upp lite vatten i hon, tejpa för avrinningshålet om det finns ett sådant.
  Pumpa vaskrensaren kraftigt upp och ner.
  Se till att gummidelen sluter tätt mot diskhon. Detta ska råda bot på problemet.

Stopp i duschen

 1. Öppna locket till golvbrunnen. Ta på dig handskar och rensa bort allt som har samlats där. Häll hett vatten i brunnen och häll sedan på propplösande medel (läs på förpackningen hur du ska göra). Låt verka och spola sedan med vatten tills stoppet försvunnit. Se till att regelbundet rengöra golvbrunnen för att slippa framtida stopp.

Kommentarer inaktiverade.